Brukernavn:
Passord:
 
Husk brukernavn/passord:
 

Klubbinfo:

Medlemsblad 2018 ligger i Rundskriv

 

Referat fra styr emøte 25 februar 2018, se Klubbinfo/Møter

Avisomtale om NTMF. se ARTIKLER

 

Grasrotandel.

Ei oppfordring til brukere av Norsk Tipping. Registrer GRASROTANDELEN på NTMF. Legg inn foreninga sitt orgnr: 990 209 820. Dette koster deg ikke noe, men det drypper litt på foreninga.

************

 

Besøk norges triveligste VW Klubb!

Tempoklubben

       INFO OM FORSIKRING:

       SØK PÅ: www.lmk.no

       og se under Forsikring

 

 

Besøk på Cylmo

NVMC avd Stjørdal la sitt klubbmøte hos Cylmo i Trondheim den 14. oktober. 12 personer møtte opp for å se hva Cylmo kunne gjøre med motorer. Cylmo er et spesialverksted for reparasjoner av først og fremst motorer. I dag er det bare 3 slike spesialverksteder igjen i Norge, og ett av disse ligger ved omkjøringsveien ved Tunga.

Møtet begynte med kaffe og informasjon om bedriften av Trond Garberg. Etterpå var det omvisning i verkstedet, av Trond og verksmesteren. Vi fikk informasjon om maskinene og arbeidet som ble utført, det var alt fra ventilarbeid, trykktesting av topp/blokk, boring og honing av sylindre, sliping av veiver, balansering av veiv, og monteringsrom. Bedriften utførte også glassblåsing, rensing med soda, blåsing med stålkuler, alle disse rengjøringene ga forskjellige overflater.

 

 

I tillegg har de også et bad med «stip all» som fjerner lakk og rust. I balanseringsbenken sto ei veiv fra en motor som blant annet står i Morris mini. Motoren skulle stå i en bil som skulle brukes i klassisk racing. Denne veiva var fra midten av 50 tallet, og motoren hadde i utgangspunktet 76 Hk SAE, som var meget bra i den tid. Nå tok de ut ca. 115 Hk, en økning på 52 %. Det må man kunne si er en bra økning, men det krever blant annet ei topp balansert veiv og et lett svinghjul. Av svinghjulet det bare var igjen ei plate for festing av kløtsjen. Ellers skulle de nå åpne en netthandel der motordeler og dertil relaterte varer var på få kjøpt. De utfører alt motorarbeid, fra moderne og til eldgamle motorer, hadde fortiden et par hel-toppsylindre til en Piccolo

liggende for innsetting av nye ventiler, skulle ha tatt bedre bilde av låsen av ventilen, den hadde fått frest avlangt hull i ventilstammen for setting av låssplint slik også bussen vår har. Står du fast i en motor-reparasjon er Cymo bedriften å spørre, de har løsninger på det meste innen motor. 

 

Bli medlem i NTMF ved å betale kontingent til vår konto: 4212 11 42745.
Hovedmedlem: 200,-
Husstand / Familiemedlem: 30,-
Husk navn og adresse, mobilnummer og E-post adresse.
Alle medlemmer mottar tekstmelding om klubbmøter, treff, løp og "påsparket turer", skulle du som medlem ikke få denne meldingen, ta kontakt på E-post: motorhistoriskgmail.com  

 

Powered by web2net  |