Brukernavn:
Passord:
 
Husk brukernavn/passord:
 

Klubbinfo:

Medlemsblad 2018 ligger i Rundskriv

 

Referat fra styr emøte 25 februar 2018, se Klubbinfo/Møter

Avisomtale om NTMF. se ARTIKLER

 

Grasrotandel.

Ei oppfordring til brukere av Norsk Tipping. Registrer GRASROTANDELEN på NTMF. Legg inn foreninga sitt orgnr: 990 209 820. Dette koster deg ikke noe, men det drypper litt på foreninga.

************

 

Besøk norges triveligste VW Klubb!

Tempoklubben

       INFO OM FORSIKRING:

       SØK PÅ: www.lmk.no

       og se under Forsikring

 

 

Sommeren 2016 er her

 

Fosenløpet 2016

Fosenløpet gikk i år i Åfjord, med Åfjord laksecamp som treffplass. løpet har tradisjon for at en stor del av 

deltakerne overnatter, så også i år. Og det var en livelig gjeng der fredagskvelden. Løpet trekker også til seg skikkelig gamle motorsykler, men også spesielle motorsykler. Som denne russiske ICH, litt spesiellt lakkert. Denne motorsykkelen er i utgangspunktet tysk DKW som ble tatt som krigsbytte etter 2. verdenskrig.


Verdalsrace 2016

Verdalsrace 2016 ble kjørt lørdag 13. august. Løpet fikk år rekorddeltakelse med 56 kjøretøy påmeldt ved start. Som vanlig var oppmøte ved parken i Soria Moria, Verdal, med avgang kl. 11:30. I Soria Moria ble servert kaffe og lapper i god tradisjon, servert av Sissel og Ruth fra arrangørklubben NTMF.

Steinar Røstad ønsket velkommen til løpet og orienterte om dagens kjørerute. Før dette lyste han fred over minnet til vår venn og aktive medlem i mange år, Roar Coldevin, som gikk bort få dager før løpet.

Løpet gikk gjennom Verdalsøra til Fleskhus, så over Bjørga hvor E6 ble benyttet til Røra, over stasjonsområdet og ned mot Borgenfjorden. Her kjørte vi over gården Grannan, kjent for sine bakverk av flatbrød og skjenning, til Lorvika i Sparbu og til første stopp ved Mære kirke. Her fortalte Steinar kort om kirka og Mære i historisk sammenheng.

Så gikk ferden videre over Inderøys vide kulturlandskap, forbi Gjørv gård, Straumen med mulighet for bensinfylling, over Skarnsundbrua til Giplingfeltet i Framverran. Her ble vi godt mottatt av den lokale velforeninga på plassen som bydde på pølser, kaffe og vafler. Her ble også teoretiske oppgaver løst, etterfulgt av praktiske: kasting av hestesko og skruing med nøkkel på spesiallaget oppstilling.

Etter alt dette startet returen, tilbake over Skarnsundbrua, ved Øynheim på Utøya gikk løypa over Stokkan til Kjerknesvågen med innlagt stopp for å beskue det maritime miljøet og alt som er bygd der de siste år av ildsjeler. Løpet gikk så videre over Skjemstadaunet og Flatås på Inderøya til Straumen, som er kommunesenteret i Inderøy. Her var duket for pizza og brus i eget lokale på restaurant Rødbrygga. Her ble også løpet avsluttet med premieutdeling og trekning av mange premier – etter startlisten.

Her er vinnerne av Verdalsrace 2016:

 

Totalvinner: Olav Sæther

2. premie: Terje Neverås

3. premie: Ove Welvang

 

Eldste sykkel: Per Arne Naust, HD 1920 

Deltakerpris: Sverre Valstad, Tempo Lett 1965 

Årets havaripris gikk til 2 deltakere: Joar Langeland (stopp ved Fleskhus) og Reimund Geving (som måtte ha nytt batteri, Røra).

 

Vi i NTMF takker for det gode oppmøtet og ønsker velkommen tilbake i 1917.

 
  
 
Moped og coffee på YX Verdal, før en kvedstur.
 
 
Stjørdalsløpet 2016
 

 

 

 

 

 

 

 

Veteranløpet Stjørdalsløpet, ble kjørt lørdag 18.

30 talls motorsykler, mopeder og skootere møtte opp på Stjørdal Torg for å delta i årets Stjørdalsløp, arrangert av Stjørdal Veteran Motorsykkel Club. Nå hadde vi hatt fint vær i noen dager, med akkurat denne dagen kom nordavind og under 10 grader. Regnet uteble, bare litt yr la seg på visiret.

Løpet var på 8 mil på lite trafikkerte veier, delvis på grus. Som vanlig var det konkuranser, med både teoretiske og praktiske oppgaver.

Avsluttet hjemme hos Perly og Arve med middag, som ved anledningen var pizza. Og premiering for lengst kjørte til treffet, lengst kjørte delt på ccm, eldste sykkel og vinnerne av konkuransen.

 

 

Vømmølløpet/Stiklestadløpet 2016


Årets Stiklestadløp, også kalt Vømmølløpet, ble kjørt fra Uteavdelingen, Verdal kommune på selveste vømmøl-lørdagen 4. juni. Løpet var lagt opp som et PO-løp i sentrum.

Deltakerne ble etter en praktisk kjøreprøve på startområdet, sendt til post 1 i Verdalsøra. Totalt var det 5 poster, og på hver post var det 5 oppgaver som skulle løses i varierte emner, også med lokal tilknytning og gjerne knyttet opp mot respektive sponsorer som postene var plassert ved. Kjøreprøven var lagt opp som presisjonskjøring, både på 2 og 4 hjul. Løpet var lagt opp som vorspiel til det store vømmøltoget. I alt startet 8 kjøretøy: 6 biler og 2 mopeder.

Det ble også gitt tilleggspoeng for tidsriktig antrekk, og kåret en vinner med beste antrekk, se resultatliste. På hver post kunne deltakerne lese hvor neste post befant seg, slik ble det litt kjøring i sentrum og deltakerne fikk vist fram kjøretøyene sine før Vømmøltoget startet.

Resultatliste, premievinnere:

Nr. 1 og vinner av Stiklestadløpet 2016 ble Svein Holmstad, Chevrolet Corvette 1958 43 p

Nr. 2 Kirsten og Trygve Sandberg, Morris Minor Pick Up 33 p

Nr. 3 Frank Mittet, Ford Cortina 1966 28 p

Nr. 4 Patrik Wik, Volvo 142 aut. 1968 25 p

Nr. 5 Johan Skånes, Svithun 1964 24 p

Premie for beste tidsriktige antrekk tilfalt Skorovass Ambulanse med sine doktorklær og tre-krykker i Opel Kaptein 1960-modell.

Som en ser var ikke antall deltakere skremmende høyt, men arrangementet konkurrerte med mange andre denne lørdagen. Arrangementet gikk prikkfritt og vi håper NTMF var med å sette farge på en stor Vømmølhelg.

NTMF vil også rette stor takk til våre sponsorer som var Cartofflene, Vianor, Europris, Bakverket og Innherredavisa.

 

 
Historiske Sjøgata
 Lørdag 21. mai var det Historiske Sjøgata i Levanger, dette var noe Bymuseet arrangerte og hoved trekkplasteret var selvfølgelig PICCOLO`n og restaurandør Kjell Ivar.
Piccoloen gikk nesten hele dagen opp og ned Sjøgata med Kjell Ivar som sjåfør og med passasjerer.
 
 

 Vårmønstring 2016

v/Terje

Årets vårmønstring var lagt til 1. pinsedag, 15 mai, med oppmøte ved Shellstasjonen på Straumen, Inderøy, lokalt kalt «Auto'n». Til tross for halvsurt vær, 8 grader og regn lokalt i omlandet, var oppmøtet overraskende godt, 36 biler og 8 MC. Det må legges til at det også var konfirmasjoner flere steder denne dagen. Noe av det gode oppmøtet kan vi sikkert takke VW-klubben for, som nå er fusjonert med NTMF. Ut fra en av stoppene under vårmønstringa, talte jeg 7 VW bobler, en Golf type I og en Transporter Campingbil – på rekke! I tillegg deltok flere Am-car.

Etter noe løsprat og kaffe startet det hele, i både 2-takt og 4-takt. Første etappe gikk til det gamle fergeleiet ved Skarnsundet, alle husker vel ferga over til Kjerringvik? Ned mot det nedlagte fergeleiet er veien heller bratt, og her hørte jeg for første gang på lang tid skikkelig bremsskrik. Etter en kort stopp kjørte følget videre til Vinjesjøen kai, Mosvik Brygge, for å drikke mer kaffe og middag for de som ønsket det. Stedet er nyrestaurert til meget flott stand og var opprinnelig et gammelt handelssted fra 1700-tallet.

Siste etappe for de som ønsket enda mer, var til Framverran og Venneshamn, nærmere bestemt Venneshamn Landhandlermuseum som er utviklet rundt historien til firma Ernst Karlsen. Innvendig er gjenskapt ei nærmest identisk krambu fra den tida handelen foregikk over disk.

Vårmønstringa og NTMF inneholder ikke bare kjøretøyhistorie og kameratskap, men vil også gjerne delta i spredningen av lokalhistorie. Her kunne vi spedd på med jektfart og annen sjøtransport, om anløpsstedene osv., men det er en annen historie.

For å se på alle de flotte kjøretøyene som deltok i vårmønstringa 2016, henviser jeg til bildene som er lagt ut på nettet.

 

 
 
 Klubbmøte 3. mai
 
 
 

Bli medlem i NTMF ved å betale kontingent til vår konto: 4212 11 42745.
Hovedmedlem: 200,-
Husstand / Familiemedlem: 30,-
Husk navn og adresse, mobilnummer og E-post adresse.
Alle medlemmer mottar tekstmelding om klubbmøter, treff, løp og "påsparket turer", skulle du som medlem ikke få denne meldingen, ta kontakt på E-post: motorhistoriskgmail.com  

 

Powered by web2net  |