Tilbake

 

Motorsykkelen er produsert i Birmingham, England. De ble solgt under navnet «The Famous James motorcycle» som 125cc. Denne modellen var første årsmodell, produsert i 1938 modellbetegnelse J17. På grunn av særnorske bestemmelser om lett motorsykkel ble det satt på en 98cc sylinder for eksport til Norge. Den norske importøren i Trondheim fikk lov til å omdøpe kjøretøyet til Kondor. Det ble sagt at det var ingen som ville kjøpe en motorsykkel som på trøndersk hette JAMES, derfor Kondor.

 

 

 

 

 T

Kjent Namsosing og tidligere eier av Kondor`n, Fanejunker Johan Hals. Poserer på sin motorsykkel i en av Namsosgatene før byen ble lagt i grus i 1940. Muligens i Bråholmsgata. Hals var født i 1859, og ettersom dette er en 1938 modell var han 79 år da han begynte som motorsykkelist, i allefall kjøpte seg en Kondor.

 

Her er Levanger Bymuseum sin Kondor. Den skulle ha vært restaurert. Prosjektet består av flere motorer, dessuten er deler til Villiersmotorer ganske enkelt å få tak på, slik sett skulle det ikke by på noe problem å få den på veien.