Tilbake

 Junimøtet

Det ble ikke noe grilling i år, heller ikke noe møte med NAF Levanger. Men på den Nasjonale Motordagen ble det kjørt inn til Verdal og kjørt kurs / opplysninger om Styreweb og Gnist.

Da programmet vi bruker i dag for å sende meldinger til våre medlemmer, ganske snart vil slutte å fungere, har vi i litt hastverk med å få opp et nytt, og det er her Styreweb kommer inn. Med i Styreweb følger APPen Gnist, gjennom den vil alle få de opplysningene som NTMF sender ut. Har du smarttelefon kan du også lese lengere meldinger, sjekke aktiviteter, og kanskje være med i en gruppe. Vi kan skille ut sportsbiler, MC, mopeder og VW i egne grupper.

Du kan også lage en oversikt over dine kjøretøy. Denne kan brukes til en matrikkel for NTMF`s medlemmer eller bare for deg selv.

 

 

Stiklestadløpet avholdes søndag 4.juni.-

 

Turen går om Stod til Snåsa og vi tar for oss det som skjedde i Stod i aprildagene 1940 og sprengingen av Jørstadbrua i januar 1945. Ta med kaffe for stopp underveis.

Kl 1100-Oppmøte på Gamle brannstasjonen Steinkjer.

Vi starter med en kopp kaffe og vafler stekt på klubbens nye vaffelkakejern. Da vi ikke kan stoppe hvor som helst under turen så vil Per og undertegnede gi en kort orientering om hendelsene før vi starter runden.

Kl 1140 Start fra Steinkjer og med første stopp ved Samfunnshuset i Binde. Derfra går turen til Tiltnes gård der vi kjører inn på tunet og får orientering om krigshandlingen her natt til 28. april 1940. Her ble 14 tyske soldater drept og flere såret. Gården brant ned. Kanskje får vi treffe ei som opplevde denne natten med all sin gru?

Turen går videre og neste stopp er Tangen der kollisjonen 3.mai mellom to tog tok livet av 8 norske soldater-en tragedie som vel satt punktum for krigshandlingene i Midt-Norge og som førte til kapitulasjon som ble undertegnet 5.mai på Asp gård.

Vårhalvåret 1945 ble en urolig tid også for Snåsaområdet. Tyskerne hadde store hærstyrker i Finnmark etter kampen på nordfronten mot Russland og de som hadde okkupert det nordlige Norge. Vårvinteren 1945 var disse på veg sørover for å kunne styrke tyskerne i kampene på kontinentet. For de allierte var det om å gjøre å hindre disse forflytningene og det ble en rekke sabotasjeaksjoner for å hindre tyskernes tilbaketrekning. Vi stopper ved Jørstadelva for å få en orientering om sprenging av Jørstadbrua 13.januar 1945 der 3 norske jernbaneansatte og 78 tyske soldater omkom.

Vi kjører innom Viosen for å se dette gamle trafikknutepunktet før vi kjører til Snåsa kroa for kaffe og mat ca 1400.

Kom og delta på Stiklestadløpet og få en fin vårtur rundt Snåsavatnet . Per og undertegnede er full av info som vi vil dele med dere! Send en påmelding slik at vi kan orientere Snåsa kroa!

Med vennlig hilsen Vidar

 Bildet er fra boka til Anders S. Asprem som tar for seg krigen i Stod og trefningen ved Tiltnes gård 28. April 1940:

***********

StyreWeb et netbasert program for lag og foreninger.

 

NTMF har nå på prøve et program som heter StyreWeb, dette programmet inneholder det meste som ei forening skal ha: regnskap, hjemmeside, kalender for arrangement, mulig sende SMS og E-post til medlemmer (Dagens SMS program er mitt private, det eksisterer ikke lengere, slik at en ikke kan få det oppgradert, eller en ny verson. Slutter jeg eller PC havarerer er SMS borte. Dessuten er det mye arbeid med lister og enkelte har problemmer med å få SMS. StyreWeb har et system som leverer gratis i E-post, med ei påminning om Epost på GNIST).

StyreWeb er for de som sitter i styre eller har andre verv i foreningen. Med styreweb følger et program som heter GNIST, dette er et gratis program for medlemmene. Som dere kan ha på telefon eller PC. 

I GNIST kan du følge tett på styre og hele tiden være oppgradert på klubbmøter og veterantreff. Du kan også legge inn dine kjøretøy i en matrikkel med data og bilder. I denne matrikkelen kan du avgjøre om bare du kan se den, eller at den skal ligge ute til beskuelse i kjøretøyregisteret, med eller uten ditt navn. Det er bare medlemmene i NTMF som får tilgang.

Vi vil kjøre GNIST og mitt SMS program paralellt fremover mot høsten.

Legg inn APPen GNIST, prøv deg fram, nøl ikke med å ta kontakt.

Hilsen

Steinar Røstad

 

Til helga er det mye som foregår på veterankjøretøyfronten.

 

Lørdag 20. mai. Spring Meet Østersund. I fjor deltok 1100 kjøretøy. Det er gratis inngang for de som kommer kjørende i veteraner. Det vil bli felleskjøring fra YX på Verdal kl 06.45

Søndag 21. mai kl 11.00 starter Storvatnet rundt fra Ølsøykrysset. Vi har felleskjøring fra bensinstasjon på Strømmen kl 09.30. Vi kjører Framverran, pga veiarbeid Meltingen - Verrabotn.

Søndag 21. mai kl 11.00, kommer sportsvogn klubben på besøk til Gammelbrannstasjon. Det blir omvisning av våre kjøretøy på Egge museum. Kl 13.00 går ferden videre til Øynaparken på Inderøy, alle er velkommen til å være med. Det blir bespisning ved Øynaparken, de som vil ha mat må melde seg på til NTMF`s kontaktmann Steinar Nilsen.

 
 

Lmk stafetten 2017

Ankommer Steikjer mandag 14. August

 

Denne dagen prøver vi å ta imot veterankortesjen og følge den på tur et stykke sørover.

Du kan følge den helt til Oslo eller et stykke på veien. Mere opplysninger kommer senere.

 
Vårmønstring søndag 7. mai. 
 
Oppmøte på gammelbrannstasjon Steinkjer kl 11.00
Turen går ut gjennom Sør-Beistad og besøker en samler der ute.
Vi ordner med varm grill, ta med noe å legge på og drikke.